Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Εκδήλωση – Συζήτηση με συντρόφισσες και συντρόφους που συμμετέχουν σε Escanda, Trapese και Climate Camp


Εκδήλωση – Συζήτηση
με συντρόφισσες και συντρόφους που συμμετέχουν σε:


  • ESCANDA - συλλογικός κοινωνικός χώρος για την αυτοοργάνωση, την διαφορετικότητα και την αυτονομία από την Ισπανία.

Η συλλογικοτητα ESCANDA, μέσα στα 5 χρόνια δράσης της, έχει ασχοληθεί με θέματα όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η λαϊκή παιδεία, η μέθοδος καλλιέργειας ‘permaculture’ και η διεθνής δικτύωση κινημάτων βάσης, πάντα ως ενεργό κομμάτι του παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος, διερευνώντας και κάνοντας πράξη αντι-εμπορευματικούς και αντι-ιεραρχικούς τρόπους συμβίωσης.

www.escanda.org


  • TRAPESE - συλλογικοτητα λαϊκής παιδείας από την Αγγλία

Η συλλογικοτητα TRAPESE ξεκίνησε το 2004 εμπνευσμένη από την δυναμική διαδικασία της συλλογικής παιδείας και επικεντρώθηκε σε πρακτικά βήματα προς την έμπνευση, την πληροφόρηση και την ενδυνάμωση της δράσης και την ανάπτυξη λειτουργικών εναλλακτικών στον καπιταλισμό, μέσα από διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια, ταινίες κτλ.
Σε αυτά τα πλαίσια, οργάνωσαν περιοδεία στην Αγγλία όπου εργαστήκαν με 100 ομάδες ερευνώντας θέματα όπως το G8, η παγκόσμια οικονομία και η κλιματική αλλαγή.
Επίσης έχουν εκδώσει το βιβλίο «ΚΑΝΕ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ - Ένα Εγχειρίδιο γιατην Αλλαγή του Κόσμου»

(DO IT YOURSELF- A Handbook for Changing the World, Pluto
Press)

trapese.clearerchannel.org


  • Climate Camp UK – κατασκήνωση για την κλιματική δράση από την Αγγλία

Η κατασκήνωση είναι μια προσωρινή οικοκοινότητα που διαρκεί 10 μέρες λειτουργώντας σαν μια βάση για άμεση δράση και περισσότερα από 80 εργαστήρια και συζητήσεις. Είναι βασισμένη στην λογική του DIY (καν’ το μόνη/ος σου) δηλαδή όλες και όλοι συμμετέχουν στην διαχείριση της κουζίνας, την ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης, του κομπόστ κτλ. Η λήψη αποφάσεων γίνετε χωρίς ιεραρχίες με την διαδικασία της συναίνεσης από όσες κα όσους συμμετέχουν. Προηγούμενες και επόμενες δράσεις 2006 - Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας DRAX στο Yorkshire, 2007 - Επέκταση αεροδρομίου Heathrow, 2008 - Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kingsnorth

www.climatecamp.org.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια: