Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΛΑΝΟ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΚΕΥΗ ΕΝΑ «ΕΝΤΑΛΜΑ» ΔΡΟΜΟΣ

Στις 12 Νοεμβρίου 2015 οι Ελληνικές διωκτικές Αρχές σε αγαστή συνεργασία με τις Ιταλικές, βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης,  συλλαμβάνουν 5 φοιτητές, κατοίκους της Αγίας παρασκευής, προκειμένου να τους εκδώσουν στην Ιταλία και να δικαστούν για τη συμμετοχή τους στην διεθνή διαμαρτυρία ενάντια στην «ΕXPO 2015» που πραγματοποιούνταν το Μάιο στο Μιλάνο.
Λίγα λόγια για την «ΕXPO 2015»: Πρόκειται για διεθνές πανηγύρι του επιχειρηματικού κόσμου. Με πρόφαση την συνάντηση διεθνών παραγόντων για τον «επισιτισμό. την τεχνολογία και τις καινοτομίες», στην Ιταλία της κρίσης δαπανήθηκαν εκατομμύρια για τη φιλοξενία της έκθεσης. Η συμμετοχή στην διοργάνωση των λόμπι διαφθοράς, και μαφίας με τα χαμόγελα των πολιτικών που επιβάλλουν σκληρή λιτότητα και νέα μέτρα οικονομικής συμπίεσης στην ιταλική κοινωνία εξόργισε πλήθος ανθρώπων από όλο τον κόσμο που για περίπου μια εβδομάδα διαδήλωνε στο Μιλάνο.
Την ίδια περίοδο κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ιταλία, φοιτητές από την Ελλάδα  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, και παρευρέθηκαν στη διαδήλωση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων που απεργάζονται οι διεθνείς πολιτικές.
Η πράξη τους αυτή διώκεται από τις Ιταλικές Αρχές και τώρα είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να δικαστούν σε άλλο τόπο, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα, μακριά από συγγενείς, φίλους, δικηγόρους και αλληλέγγυους. Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης χρησιμοποιείται για λόγους δίωξης κινηματικής δράσης. Αυτή τη στιγμή είναι στη δικαιοδοσία της δικαστικής εξουσίας να αποφασίσει για την έκδοσή τους.
Από τη μεριά μας δηλώνουμε πως δεν θα αφήσουμε κανένα και καμία μόνη της απέναντι στην κρατική καταστολή από όπου κι αν προέρχεται. Η αντίθεση και η αντίσταση στην επιβολή της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας είναι πάντοτε το ζητούμενο κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Στεκόμαστε απέναντι στην ελληνική κρατική καταστολή και στους διεθνείς πλέον τρομονόμους που έρχονται να επισφραγίσουν τον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αγώνες καθημερινοί, ατομικοί και συλλογικοί .

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ 5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ