Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αυτό το Σάββατο στις 7μμ για τους συλληφθέντες της πορείας στο κερατσίνι!

Στα δελτία των 20.00 δεν γεννιούνται συνειδήσεις

    Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου. Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον ναζί-χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Για άλλη μια φορά κόσμος κατέβηκε στο δρόμο δηλώνοντας ότι δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί οποιαδήποτε φασιστική νοοτροπία και πράξη. Η παρουσία μας στο δρόμο ήταν η πολιτική μας απάντηση στους εκφοβισμούς, τραμπουκισμούς των φασιστών (εντός και εκτός βουλής), με αποκορύφωμα τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες.
    Προφανώς μια τέτοια κίνηση, παρουσία χιλιάδων αντιφασιστ-ρι-ών στο δρόμο ενόχλησε τους μηχανισμούς που γεννούν και θρέφουν το φασισμό σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι, το κομμάτι της πορείας που δεν δέχεται να ενταχθεί στα κομματικά μαντριά αλλά επιλέγει την αυτοοργάνωση, το αντιεξουσιαστικό μπλοκ, δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα από ένστολους φασίστες (ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ) με αποτέλεσμα αρχικά τη διάσπασή του και τελικά τη σύλληψη στο σωρό 64 συντροφισσών/-ων. Το σαθρό κατηγορητήριο, οι ανυπόστατες κατηγορίες και το ανελέητο ξύλο που προηγείται της σύλληψης είναι πάγια πλέον τακτική του κράτους που προσπαθεί να εξοντώσει κάθε προσπάθεια αντίστασης από τα κάτω.
   Χτυπώντας τα πιο ενεργά πολιτικά κομμάτια της κοινωνίας οι άρχοντες αυτού του τόπου αποσκοπούν στην τρομοκράτηση του κόσμου και στην αποθάρρυνση του από το να συμμετέχει σε συλλογικές διαδικασίες και να διεκδικεί το αυτονόητο: ζωή, όχι επιβίωση. Φυσικά αυτό έρχεται να συμπληρώσει το παραμυθάκι περί «αντιναζιστικού» κράτους που προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινωνία και τις ανησυχίες της φορώντας το αντιναζιστικό προσωπείο την ώρα που το ίδιο «άκρως δημοκρατικά» ξεφορτώνεται όποια/-ον θεωρεί περιττή/-ό δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, φυλακές υψίστης ασφαλείας, πνίγοντας μετανάστες στο αιγαίο, διαπομπεύοντας οροθετικές, εκκενώνοντας σπίτια και καταυλισμούς και πετώντας στο δρόμο ανθρώπους που απλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του.
      Άρα, δεν υπάρχουν τα δύο άκρα που μας διατυμπανίζουν τα τελευταία χρόνια αλλά απλά μέσα στην κοινωνία έχουμε να κάνουμε με ένα άκρο, αυτό της εξουσίας, του ίδιου του συστήματος που με τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του καταπιέζει, εξαθλιώνει, δολοφονεί στο βωμό του κέρδους και τη διατήρηση της κυριαρχίας του.
           
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ






ρεμπέτικο γλέντι
οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων στο Κερατσίνι
το μόνο όργανο που θα λείπει είναι αυτό της τάξεως…


Σάββατο 11/10 19.00-23.00
στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου
(Προφήτη Ηλία 49,απέναντι από το θέατρο Ρεματιάς)
protovouliaxalandriou.blogspot.com