Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συλλογική Κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης των απεργών Χαλυβουργών- Σαββατο 17/12 στις 5μμ






Ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας ανοίγει περάσματα



   Οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πάνω από ένα μήνα και σε αντίθεση με τις απεργίες πυροτεχνήματα που όλοι-ες οι εργαζόμενοι-ες έχουμε συνηθίσει απ’ τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, έχουν επιλέξει το δύσκολο δρόμο της απεργίας διαρκείας. Το αφεντικό Μάνεσης και το επιτελείο του, επικαλούμενοι τη «σωτηρία» της επιχείρησής τους, στους «δύσκολους καιρούς της κρίσης», ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους περικοπές μισθών της τάξης του 40%, μείωση του ωραρίου και μαζικές απολύσεις (50 μέχρι στιγμής). Η απάντηση των εργατών του Ασπροπύργου (σε αντίθεση με τους ‘συναδέλφους’ τους στο εργοστάσιο του Βόλου ) απέναντι σ’αυτόν τον εκβιασμό ήταν αγωνιστική και καθοριστική. Σαμποτάζ στην παραγωγή.

   Ο πόλεμος που εξαπολύει ο κόσμος του κεφαλαίου, έρχεται να ενταθεί σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και η χρεοκοπία να μετακυλιστεί  στις πλάτες όλων εμάς των εκμεταλλευόμενων, που ήδη δεχόμαστε το καθημερινό ξεζούμισμα και την υποβάθμιση των ζωών και της αξιοπρέπειάς μας. Τις απειλές και τους εκβιασμούς του κάθε κ. Μάνεση τις βιώνουμε κάθε μέρα εδώ, στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς. Γι’ αυτό ο αγώνας των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αφορά όλους-ες μας και θα βρεθούμε ενωμένοι-ες απέναντι στ’ αφεντικά. Γιατί όταν ένας εργαζόμενος επιλέγει το συλλογικό δρόμο, οι από πάνω κατασκευάζουν πλαστούς διαχωρισμούς μεταξύ των καταπιεσμένων, ώστε να βρεθούμε κατακερματισμένοι, ευάλωτοι και ανήμποροι την ώρα της καταστολής των κοινωνικών-ταξικών αγώνων μας.

   Επιθυμία μας παραμένει, από τις μεμονωμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, να φτάσουμε στις αδιαμεσολάβητες γενικές απεργίες διαρκείας. Πέρα από την πολιτική των γραφειοκρατών και της ανάθεσης, να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας σε κάθε κοινωνικό πεδίο, από τους χώρους δουλειάς μέχρι τις γειτονιές μας, να αυτοοργανώσουμε την κοινωνική-ταξική αντεπίθεση ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας.


Η αξιοπρέπεια των εργατών είναι ο εφιάλτης των αφεντικών

Αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη, υλική και ηθική,
στους αγωνιζόμενους απεργούς της Χαλυβουργίας


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 5μμ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
στην κατάληψη κτήματος πραποπούλου

για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
των ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ



Κατάληψη κτήματος Πραποπούλου
πεζόδρομος προφήτη Ηλία 49, Χαλάνδρι
protovouliaxalandriou.blogspot.com