Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

από την Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου


65 νεκροί...

110 καμένα χωριά...

χιλιάδες άστεγοι...

400.000 στρέμματα καμένη γη μόνο στην Ηλεία...

Μπροστά στο μεγεθος της καταστροφής αλλά και στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, η πολυτιμότερη βοήθεια μας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Για αυτό το λόγο καλούμε όποιον ενδιαφέρεται στη προσπάθεια μας να συγκεντρώσουμε τα απολύτως απαραίτητα για την άμεση εκπλήρωση βασικών αναγκών των πυροπαθών, τα οποια περιγράφονται στην παρακάτω λίστα:

ΡΟΥΧΙΣΜΟ

ΣΕΝΤΟΝΙΑ

ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΕΙΔΗ ΥΓΥΕΙΝΗΣ

ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

... ΔΗΛΑΔΗ, Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ !!!

(Να σημειωθεί πως το θέμα των τροφίμων έχει σε μεγάλο βαθμό διευθετηθεί, για αυτό και δεν αναφέρονται στη λίστα.)

Ό,τι συγκεντρωθεί θα φροντίσουμε να μοιραστεί απευθείας στους πληγέντες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η άμεση επαφή με τους πληγέντες, αλλά και η εθελοντική συνεισφορά σε εργασία σε βάθος χρόνου για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιοχών.

Ωρές και μέρες που μπορείτε να μας βρείτε στην κατάληψη:

Τετάρτη 5/09 : 20:00 - 22:00

Πέμπτη 6/09 : 20:00 - 22:00

Παρασκευή 7/09 : 20:00 – 22:00

Για άλλες μέρες ή/ και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: 6938370941

Η ανυπολόγιστη καταστροφή εκτός από την προφανή θλίψη που μας δημιουργεί, μας γεμίζει με οργή. Οργή για το κράτος που ανοίγει το δρόμο σε «μικρούς» και «μεγάλους» εμπρηστές και ταυτόχρονα αδιαφορεί για την πυρασφάλεια, ενώ δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στην καταστολή και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς . Οργή για τις εταιρείες και τους εργολάβους που θα επωφεληθούν από την καμμένη γη και θα θησαυρίσουν κτίζοντας τουριστικές εγκαταστάσεις, οικισμούς, δρόμους, χιονοδρομικά κέντρα κτλ. Οργή τέλος για ένα σύστημα που θέτει διαρκώς φύση και ανθρώπους στην υπηρεσία του κέρδους, εξαχρειώνει τα άτομα και οδηγεί τον πλανήτη στη καταστροφή. Σε αυτή την κατάσταση αντί να ζητιανεύουμε ψίχουλα από το κράτος ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα και άμεσα δημιουργώντας ομάδες και δίκτυα αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: