Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Η κατάληψη της οδού Μυλλέρου και Γερμανικού υπο την απειλή έξωσης

Η κατάληψη της οδού Μυλλέρου και Γερμανικού αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχώμενο έξωσης, και η αλληλεγγύη όλων όσων θεώρουμε την κατάληψη ως δυναμικό τρόπο έκφρασης, αντίστασης και ελεύθεριας είναι απαραίτητη.

Ακολουθεί το κείμενο που είχε κυκλοφορήσει η κατάληψη το Δεκέμβρη του 2006, και το οποίο μπορείτε βρείτε και σε αυτό το λινκ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στις 20 Αυγούστου 2006, μπήκαμε στο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία Μυλλέρου και Γερμανικού, στην πλατειά Δούρου Δουρότη, θέτοντας το υπό κατάληψη.

Η κατάληψη ειναι επιλογή η οποία πηγάζει από την αποστροφή που νιώθουμε για τις συνθήκες που θέτει ο σύγχρονος πολιτισμός στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της μητρόπολης. Τα εξαντλητικά ενοίκια οι συνθήκες εργασίας και η εμπορευματοποίηση της ζωής μας, περιορίζουν σε πολύ στενό πλαίσιο την εξέλιξη κάθε ατόμου. Ταυτόχρονα, η κατάληψη είναι μια δράση οικειοποίησης νεκρών χώρων με τους δικούς μας όρους.

Με την είσοδο μας στο επί 15 χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο, προτεραιότητα μας ηταν η ανακατασκευή του για να γίνει βιώσιμο, αλλά και να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο ανοικτό κοινωνικό χώρο.

Η διαδικασία ανακατασκευής του κτιρίου σταδιακά διαμόρφωσε μια ομάδα ανθρώπων (και ζώων) με διαφορετικές ανησυχίες και στόχους. Προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε την επαφή και την επικοινωνία ισότιμα, χωρίς ιεραρχίες, αποβάλλοντας κατάλοιπα όπως η ιδιοκτησία και η κάθε είδους καταπίεση, σεβόμενοι την διαφορετικότητα του καθενός. Με αφετηρία την αλληλεγγύη στην πράξη μετασχηματίζουμε την καθημερινότητα και παράλληλα τον εαυτό μας.

Πρόθεση μας είναι να εκφράσουμε ατομικά και συλλογικά με στόχο να αναπτύξουμε δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού, προσβάσιμες σε όλους, όσο και ριζοσπαστικές, ενισχύοντας την ελευθέρια του λόγου και της έκφρασης. Υποστηρίζουμε την άποψη ότι μπορούμε ΟΛΟΙ να κινούμαστε δημιουργικά, αντιεμπορευματικά χωρίς διαμεσολάβηση και ενάντια σε κάθε μορφή χειραγώγησης της ανθρώπινης έκφρασης.

Ένα τέτοιο εγχείρημα δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί εστία αντίστασης και να ειναι εχθρικό σε κάθε μορφή εξουσίας συνεπώς και στόχος. Αναγνωρίζοντας λοιπόν τη θέση στην οποία βρισκόμαστε και τις ευθύνες που μας αναλογούν δηλώνουμε ότι θα την υπερασπιστούμε.

Οι καταληψίες του κτιρίου της οδού Μυλλέρου και Γερμανικού.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σχετικά λίνκ από εκδηλώσεις και λοιπές πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: