ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


Κάθε Κυριακή απόγευμα 3:30 - 6:30 μ.μ., στον Α΄ όροφο της κατάληψης, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, αλλάζουν χέρια για να χρησιμοποιηθούν και πάλι, συνεχίζοντας έτσι την δική τους ιστορία. Φέρνουμε ότι δεν έχουμε πια ανάγκη και είναι καλοδιατηρημένο και παίρνουμε ό,τι μας λείπει.

Όσο κι αν οι κοινωνικές σχέσεις στον καπιταλιστικό περίγυρό μας ορίζονται από το χρήμα, εμείς επιλέγουμε την απεμπορευματοποίηση των αναγκών μας και την αλληλεγγύη. Η ανταλλαγή αυτή γίνεται πάντοτε χωρίς χρήματα και άλλες δεσμεύσεις. Δεν πρόκειται για τζάμπα ή για ξεπούλημα ούτε για φιλανθρωπία από τους έχοντες στους μη έχοντες αλλά μια συνειδητή πρόταση για ισότιμη και αυτοοργανωμένη κάλυψη των αναγκών μας. Το παζάρι δεν έχει «αρμόδιους» ή «υπεύθυνες» αλλά όσες/οι το χρησιμοποιούν, το φροντίζουν!

Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαχειριστική ομάδα παζαριού, που αναλαμβάνει να το εκθέτει κατά διαστήματα στις πλατείες του Χαλανδρίου συμμετέχοντας κάθε Πρώτη Τρίτη του μήνα στην κεντρική συνέλευση που γίνεται στην Κατάληψη στις 9.00.